Lógó banner

2008. június 30., hétfő

Bontott építőanyagok újrahasznosítása

szerző: koos.hu

2008_bontas__1_.jpg


 

2008. június 24., kedd

Zöld lakópark Anglia szívében

Anglia szíve a Cotswolds a legszebbnek tartott brit táj, ahol filmbéli barátságos falvacskák, gyönyörű, érintetlen táj várja a turistákat. Egy új beruházásnak köszönhetően Cotswolds már a leggazdagabb brit lakáskeresőket is tárt karokkal várja, az ősi falvak mellett ugyanis egy hipermodern, mégis minden ízében környezetbarát lakópark épül a vidék vízpartokkal szabdalt részein. A Lower Mill Estate nem olyan, mint a Budapesten megszokott beruházások. Itt nem a rövidtávú haszon reménye, és a minél gyorsabb átadási határidő szorítása vezeti a tervezők ceruzáját, hanem az, hogy a parkban épülő otthonok minden létező öko-szempontnak 100 százalékig megfeleljenek.

Ízlés blogja

tovább

Főzzünk Drávapiskinek játszóteret!

Egy cég csinált egy szenzációs húzást. Ehhez az akcióhoz kérem minden blogger és olvasó segítségét.

drávapiski blog

 tovább

2008. június 11., szerda

Szent Korona élő fűzből

szerző: koos.hu


 


Japánkert

E blog csúcspontjai közé tartoztak azok a bejegyzések, amelyekben hosszasan írtunk olyan dolgokról, amelyekről elindulás előtt fogalmunk sem volt, viszont még most sem sok. Ott volt például a kínai vonatozás és a szerecsendió, két milliókat érdeklő téma, amelyek tárgyalásával ezeket a milliókat megvilágosítottuk és jobb utakra tereltük. A szót tovább nem szaporítva most akkor rátérnénk a japánkertekre. Őszintén reméljük, hogy hiányos ismereteink propagálásával újabb életeket sikerül teljesebbé tennünk.

Khívától keletre
tovább

2008. június 7., szombat

Luxembourgi szelektív szemétgyűjtés

Luxembourgban a szelektív szemétgyűjtést társasházi avagy háztartási szinten oldják meg.
Nincs közterületre kirakott kukák, így nincs szemét szétszóródás és nincs az sem, hogy mindenféle nem kommunális dolgot leraknának a köztéri kukák mellé.
Például Debrecenben lehetett látni franciaágyat is a műanyag, papír és üveget gyűjtő kukák mellett.

A társasházaknak külön-külön van saját kukája a kategorizált szeméthez és annak használatait a lakástulajdonosok is komolyan veszik.
Talán még a fentiek mellett azért is jobb ez a megoldás, mert így a kényelmesebb emberek is veszik a fáradtságot és tesznek valamiért a környezetért.