Lógó banner

2009. március 30., hétfő

3D Virtuális Panoráma készítés

szerző: mosoly.varazs

Virtuális Panoráma készítés

Mire jó a panoráma?

A360 fokos virtuális panoráma óriási vizuális értéke, szemetgyönyörködtető külleme, és figyelemre méltó valószerűsége azonnalmagához láncolja az Internetezők tekintetét. A panorámafotózás - apanoráma készítés - a mai technológiai lehetőségeknek köszönhetően avirtuális valóság marketing célú felhasználását teszi lehetővé, az Önszámára is.

"Egy kép többet mond ezer szónál." Egyvirtuális panoráma információtartalmát megközelítőleg 60 db különálló,hagyományos fotóval lehet pótolni.

A panorámákathasználhatja üzleti- és/vagy magán célokra: mutassa be cégét, üzletét,irodáját, rendelőjét, éttermét, hoteljét, apartmanját, eladóingatlanját, vagy készíttessen panorámát saját lakásáról, kertjéről,családi eseményről, kedvenc autójáról.

Milyen egy jó panoráma?

Mielőtt virtuális panorámát készíttet, a szolgáltatókat az alábbi kritériumok alapján érdemes összehasonlítani:

  • Képminőség.Az elkészített panorámaképek, valamint a mozgatható panorámaképminősége és felbontása. Ezen belül kiemelten fontos az élesség, aképeken megjelenő színek valódisága, és a széles dinamikatartomány (atéma kiemelkedően világos és kiemelkedően sötét részei is megfelelőenlátszódjanak).
  • Használhatóság. A működtetőszoftver képességei, illetve teljesítménye. Fontos, hogy a panorámákigazi élményt tudjanak biztosítani a felhasználók számítógépénekteljesítményétől és képernyőfelbontásától függetlenül.
  • Kompatibilitás. A World Wide Web Consortium legfrissebb statisztikáiszerint, ma már az Internetezők csak mintegy 43%-a használja aMicrosoft Internet Explorer valamely verzióját, egyre többen használnakMozilla Firefox-ot (46%), valamint egyéb böngészőket (11%). Emiattkülönösen fontos, hogy a virtuális panorámák bármely mai böngészőbenhibátlanul működjenek, különben jelentős számú látogatót veszíthetünkel.
  • Ár/érték arány. Miután a rangsor felállt afenti három kritérium vizsgálatát követően, itt az ideje az árakat isösszehasonlítani. Mérlegeljen, hogy az irreálisan olcsó és azirreálisan drága szolgáltatók között félúton megtalálja azt a céget,aki a legtöbbet képes nyújtani az Ön pénzéért, reális áron. Mivel apanoráma "nem használódik el", nem érdemes pár ezer forint különbségmiatt a gyengébb minőségű szolgáltatást választani.

Hogyan teljesülnek nálunk ezek a kritériumok?

Legújabbfelszerelésünknek, folyamatos fejlesztéseinknek, fotósunk szakmaifelkészültségének, valamint bővülő szoftveres eszköztárunknakköszönhetően képessé váltunk arra, hogy országos viszonylatban a legjobb minőségű panorámaképeket készítsük el.

Működtető szoftverünknek egy Flash alapú megoldástválasztottunk, az általánosan elterjedt Quick Time VR-ek helyett, mivela Quick Time-mal szemben, az Adobe Flash Player böngészőbővítmény azInternetezők számítógépeinek 98,7%-án megtalálható: nélküle ugyanis ma már gyakorlatilag lehetetlen Internetezni. Ez a szoftver böngészőfüggetlensége és magas kompatibilitásamellett rendkívül jól gazdálkodik a számítógépek erőforrásaival, így agyengébb teljesítményű számítógépeken is kiválóan működik.

Mit kap tőlünk ezen felül?

  • Optimalizált méretű panorámák és túrák.Az Interneten a szépség mellett kiemelkedően fontos kritérium asebesség. Ahhoz, hogy egy panoráma vagy virtuális túra gyorsanbetöltődjön, meg kell találnunk az "Arany Középutat" a felbontás és améret között, ezt nevezzük optimalizációnak. Az elkészült panorámákatmindig az Ön igényeinek, felhasználási szándékának megfelelőenoptimalizálva nyújtjuk át Önnek.
  • Professzionális retusálás.Nem kell aggódnia, ha megsérült a festés, esetleg beázott a mennyezet.A panorámákat elkészíttetheti felújítás előtt is, az eféle szépséghibákeltűntetése számunkra nem jelent kihívást.
  • Támogatás. Segítséget és/vagy útmutatást nyújtunk az elkészült panorámák, illetve virtuális túrák weboldalba építéséhez.
Panoráma készítés árak

2009. március 28., szombat

épülettakarítási ötletek, és tanácsok

szerző: pamis.hu

Mennyire fontos az épületek minőségi takarítása napjainkban? Fontos - e, hogy a takarításhoz felhasznált tisztítószerek biztonsági adatlapokkal rendelkezzenek? Szerintem mindkettő fontos. Meg a szaktudás is. Tudni kell, hogy melyik felületre, melyik tisztítószert használjuk. Hoy vigyázzunk az értékekre.

Bővebben: http://tisztitas-takaritas.blogspot.com

2009. március 23., hétfő

Tudnivalók burkolatvásárlás előtt. Milyen csempét, padlólapot válasszon?

A burkolatok otthonunk egyik legszembetűnőbb darabjai, meghatározzák hangulatát. A mai kor divatja, hogy a nappaliba nem csak padlóra kerül burkolat, hanem a falra is. Nem egy-két évre választjuk, ezért fontos, hogy körültekintőek legyünk. Megrendelés előtt tájékozódjunk a kopásállóságról esetleg fagyállóságról, hogy tartós, esztétikus részei maradjanak lakásunknak. Vegyük figyelembe, hogy az adott burkolat beltéri vagy kültéri használatra is alkalmas, padlófűtéshez alkalmas-e és hogy milyen igénybevételnek kitett helyiségbe kerül.

 
blog.vsfurdoszoba.hu
tovább

2009. március 18., szerda

Domus, azaz ház

Idén ünnepli 60 éves fennállását a Domus - már ha hozzávesszük az elődjét is.

budapestjovoje

tovább

2009. március 13., péntek

Ablak helyet Phililps OLED?

A Philips Kutatóintézet szakemberei lassan de biztosan elkészítik végre az átlátszó OLED kijelzőt. A prototípus már működik is, mint egyfajta ablak világítási megoldás. Ez az OLED panel ugyanis nappal normál ablakként funkcionál, de ha leszáll a sötét, kétféle módon is képes lámpaként funkcionálni: utánozhatja a természetes fényt, vagy sugározhat attraktív belső világítást. A lakberendezők nyilván rendkívül örülni fognak a Philips új találmányának, ha az OLED ablak végre tömeggyártásra kerül, erre azonban úgy tűnik még legalább 3 évet várnunk kell. Én mindenesetre alig várom, hogy a nagyszobám ablakát egy ilyenre cseréljem!

philips-blog.hu
tovább

2009. március 10., kedd

Geppetto: Az egyik londoni munkánk képei

Nehéz elhinni a képek alapján, hogy ez a rendezett lakás egy férfi páros otthona.
A letisztult formák és az elegáns megjelenés mellett, a könnyű rendrakás lehetősége, a praktikum is fő szempont volt a tervezés során. Hiszen a ház gyakori vendégváró hely, bulik, üzleti beszélgetések színtere. A funkciók elkülönítésében a szintek segítenek, három emeleten lévő lakás egybenyitásával. A gardróbszoba az intim lakrész központja. Megmaradtak a karakteres angol lakás jellemzői, a fal és lábazati párkányok, kandalló, melyeket, az Ecseri piacról szerzett, felújított, a polcok előtt eltolható, aranykeretes tükör erősít. Az üvegcsillár alatt középen nagy bőrpad. Feladata, hogy a szétválogatott szennyest tárolja. Merthogy itt rend a lelke mindennek.

Belsőépítész Blog
tovább

Férfi mosdó felújítás

Nem tudom mikor készült el a Ruttkai Éva színházban a férfi mosdó felújítása, mindenesetre tiszta és takaros.

Senki sem sziget...
tovább

2009. március 2., hétfő

Mentés másként, avagy hogyan szkenneljünk egy egész víztornyot?

A lézerszkennerek felhasználása az örökségvédelemben dokumentálás céljából egyre népszerűbb eljárás a világ fejlett országaiban. Magyarországon ilyen technológiájú felméréssel még nagyon kis számú műemlék rendelkezik, köztük a Budavári Nagyboldogasszony-templom.

viztorony.blog.hu
tovább