Lógó banner

2009. május 28., csütörtök

Forradalmian új bringaút, azonnali kopással

Biztonságosabb lett a budai bicikliforgalom verőere, a rakpartot a Széna térrel összekötő útvonal. A II. kerület 60 milliót költött a Budapesten még teljesen új típusú ajánlott kerékpársáv kialakítására. A festék egy héttel az átadás után már több helyen lekopott.

kerékagy.blog.hu

tovább

2009. május 12., kedd

A földalatti bővítési tervei a 19. századból

Meg nem épült metrókban jók vagyunk, de a földalatti megvalósulatlan tervei mégis máshogy csengenek, mint a mai bénázás. Olyan tervek ezek, amelyek ilyen-olyan okokból nem valósulhattak meg, pedig többségük elég jól rajtolt. De, ami fontos és érezető mindegyiken: egy olyan kor brainstormingja városfejlesztésről, közlekedésről, amikor még mertek nagyokat rajzolni a papírra. Három tervet nézünk át a 19. századból, amelyekből kettő nem is kiegészítette volna, hanem helyettesítené a földalattit.

varoskepp.blog.hu
tovább

2009. május 4., hétfő

Pécs 2010: a katasztrófa kultúrája

Jövőre Essen és Isztambul mellett Pécs lesz Európai Kulturális Fővárosa. A projekt kapcsán egyre több gond, probléma kerül napvilágra, nem könnyíti meg a helyzetet az időközi helyhatósági választás, sem a válság, illetve a hatalmas csúszás az eltervezettekhez képest. Hogy mégis jól jöjjünk ki ebből a lehetőségből, szerény ajánlatot bocsátok közre.

harmainchat.blob.hu
tovább