Lógó banner

2009. szeptember 29., kedd

Kőbánya alulról

Idén egyszer már lemaradtam a kőbányai pincerendszer látogatásáról, a Szent László-napi ünnepségekkor. Nem kicsit morogtam akkor, hiszen még "csak" 20-25 éve akarok lejutni oda, de valahogy mindig csak másnap szoktam megtudni, hogy lett volna lehetőség rá. No, az idei Kulturális Örökség Napjai végre kivétel volt: pár perccel a meghirdetett nyitás előtt ott álltunk a bejutásra várakozó, nem kis tömegben:

hamster.blog.hu
tovább

2009. szeptember 22., kedd

Fenntarhatóság és építészet

Elérkezett az idő, szeptember 22-én hivatalosan is megnyitjuk új irodaházunkat. Az eseményt megtiszteli jelenlétével Haakon herceg, Norvégia koronahercege, Mette-Marit norvég koronahercegné, valamint Jon Fredrik Baksaas, a Telenor csoport elnök- vezérigazgatója is. Büszkén mondhatjuk, hogy egy napra ránk figyel a norvég és a magyar sajtó, illetve anyavállalatunk is.

andersenjensen.blog.vg.hu

tovább

2009. szeptember 14., hétfő

Virtuális séta a Hortobágyi Madárparkban

szerző: legany

A Hortobágyi Madárpark megbízásából készítettünk róluk 3D-s virtuális séta bemutató anyagot. A virtuális séta egy interaktív bemutatási forma, ami ötvözi a 360°-os panorámaképeket, hagyományos képeket, hangot és videót.

2009. szeptember 3., csütörtök

Főtér remix

Győr központjában volt egy régóta halódó tér, a valamikori piactér, melyet jobb híján parkolásra és galambetetésre használtak. A győriek és némely kívülálló szerint ez Közép-Európa legszebb barokk tere (???). A lokálpatriotizmus eme báján túl az állításnak méltán van igazságtartalma. A határoló kulissza elsőrendű: a nagyvonalú tér körül pompás, a polgárosodó vidéki miliőt híven tükröző barokk paloták sorakoznak. Egyikük sem meghatározó az építészet történetében, egy-egy klasszikus tagozat vagy szerkesztési elv helyenként megbicsaklik, az összkép azonban meggyőző, méltóságos és felettébb szerethető.

kozter.blog.hu

tovább