Lógó banner

2015. szeptember 15., kedd

Kulturális örökség napjai: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum



    Budapest, 2015. szeptember 15., kedd (MTI) - Családi programok, rendkívüli tárlatvezetés és előadás is várja az érdeklődőket szombaton a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum intézményeiben a Kulturális örökség napjai alkalmából.

     A Műszaki Tanulmánytárban A fény megszelídítése - Fejezetek a fénytan kora újkori történetéből címmel tart előadást Benei Bernadett muzeológus. A családi délelőttön az érdeklődők annak járhatnak utána, hogy mi mindenre van szükség egy alapos régészeti kutatáshoz, milyen eszközök segítik a helyszínen és az utólagos feldolgozásban az ásatások dolgozóit, s hogy a Műszaki Tanulmánytár gyűjteményéből és a számos magyar találmányból mit lehetne hasznosítani egy újabb lelet kereséséhez, felszínre hozásához, elemzéséhez, vizsgálatához és restaurálásához - közölte a múzeum hétfőn az MTI-vel.
    Az Öntödei Múzeum programjainak középpontjában a harangok és a 200 évvel ezelőtt született Rómer Flóris, a harangokat is kutató régész, művészettörténész élete áll. A megszólaltatható haranggyűjtemény mellett öntvényeket és az egyedülálló egykori öntöde működését is megismerhetik a látogatók. A családi programon a résztvevők játékos formában nyerhetnek betekintést a régészek munkájába, s a különleges kincskeresést rögtönzött régészeti ásatáson próbálhatják ki. A mai harangkészítők munkáját filmvetítés idézi meg.
    Az Elektrotechnikai Múzeumban Tóth Judit szakvezető, okleveles villamosmérnök vezetésével tekintheti meg a közönség a múzeumnak otthont adó egykori transzformátorállomás ipari műemlék épületét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése