Lógó banner

2011. szeptember 2., péntek

Milliárdos beruházás Marcaliban.

szerző: eco-gumm

Milliárdos beruházás Marcaliban …

FacebookTwitterIWIW

D2X_8582-100Egy Dán cég, Uniós támogatást is igénybe véve egy gumifeldolgozó üzemet létesített városunkban. A jelenleg próbaüzemelésre kész gépsor évente 25 000 tonna gumi granulátum előállítására alkalmas. A szükséges alapanyagot – az elhasznált gumiabroncsokat - egész Európából gyűjteni fogják. A telepre beszállított használt gumi feldolgozása rendkívül szigorú környezetvédelmi előírások mellett történik.

A köpenyeket feldarabolják és elektromágnesekkel kivonják az acélt, valamint a köpeny oldalfalában lévő „szövetet". A tiszta gumit a megrendelő igénye alapján 1-2 cm –től a 6 mikron méretig feldarabolják. A terméket Ázsiában értékesítik.

A próbaüzem augusztus végén, szeptember elején kezdődik. A gépsort dán szakemberek fogják beüzemelni, és a magyar kezelő személyzetet kiképezni.

Kovács Ottó igazgató úr elmondta: kezdetben 25-30 embert foglalkoztatnak. Amikor az üzem elindul 4 műszakban fog dolgozni. Teljes kapacitás esetén 100 – 130 fő kap biztos megélhetést. Megtudtam a dolgozói létszám meghatározó része, szakképzetlen segédmunkás lesz.

A következő lépcsőfok a gyár életében, egy új csarnok megépítése lesz, ahol gőzprésekkel saját licensz alapján esésvédő, játszótéri, közúti, mélyépítési, gumi elemek és járólapok gyártását kezdik meg. Ezek az 1x1 méteres 5 cm vastag elemek több színben és formában fognak készülni, gyártásuk két gépsoron történik majd. Terveik szerint a hazai piac ellátásán túl, zömében Európában kívánják értékesíteni a keresett termékeiket.

A cég további 4 hektár területet vásárolt a már jelenleg is meglévő iparterülethez. Céljuk a hosszú távú megtelepedés Marcaliban.

Hong-Kong News

http://www.visithongkong.org/video/BRjPzk4RP30&feature=youtube_gdata_player

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése